Erasmus MC Radiotherapie
Dordrecht

Verzachting voor patiënten

Het ondergaan van een bestralingsbehandeling is niet fijn. Om de behandeling voor de patiënt te verzachten gaven we de afdeling Radiotherapie een vriendelijke en warme uitstraling, in plaats van de gebruikelijke steriele ziekenhuissetting.

Met het vernieuwen van de drie bestralingsmachines heeft het Erasmus MC zeer moderne apparatuur in handen. De behandelruimtes zelf vroegen daarmee ook om vernieuwing.

We betrokken de medewerkers van Radiotherapie nauw bij het ontwerp, waarbij we goed keken naar een goede ergonomie en indeling. Alle functionaliteiten zitten op de juiste plek, de hulpmiddelen uit het zicht opgeborgen.

Nieuwe kastenwanden met ronde vormen en accentkleuren maken ze de ruimte aangenaam en zacht. Hierbij lieten we ons inspireren door de kleuren vn de vogels waarnaar de  ruimtes zijn vernoemd: ijsvogel, lepelaar en zwaluw.

In de ruimte overheerst rust: dat maakt de behandeling voor de patiënt comfortabeler en daarmee minder vervelend.

Een gang met fotowand over de Biesbosch begeleidt de patiënt naar de behandelruimte. Het herkenbare natuurbeeld is ook hier zichtbaar aanwezig.

Patiënten zeggen daadwerkelijk meer rust te ervaren in de vernieuwde radiotherapieruimtes.

Credits

Opdrachtgever
Erasmus MC

Samenwerking
Erasmus MC, Deerns (installatieadviseur), Van Waning (aannemer)

Rol INBO
Ontwerp interieur

Team INBO
Maarten Hooijmeijer, Martijn van Velzen en Michael van Geene

Fotografie
Maarten Hooijmeijer

Oplevering
2023

Verwant

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept